Кокос
Кокосовият орех е богат на витамин С, калций, натрий, калий, фосфор, магнезий и селен, както и на наситени мазнини. Основни негови съставки са лауриновата, каприловата и каприновата киселина, които се отличават с добро антимикотично, антибактериално и противовъзпалително действие. Разликата между кокосовото масло и другите масла е в молекулата на мазнините. Всички масла са съставени от молекули, наречени мастни киселини. Една от системите за класифициране се базира на молекулярния размер или дължината на въглеродната верига във всяка мастна киселина. В тази класификация мастните киселини биват с къса верига, със средна верига и с дълга верига. Кокосовото масло се състои най-вече от мастни киселини със средна верига, познати като средноверижни триглицериди. Дължината на мастната киселина е особено важна, тъй като тялото ни метаболизира всяка мастна киселина по различен начин, в зависимост от размера й. Съответно физиологичният ефект на мастните киселини със средна дължина, които се съдържат в кокосовото масло, е чувствително различен от ефекта на мастни киселини с дълга верига. Наситените и ненаситените мазнини (в месото, млякото, яйцата и растенията включително повечето растителни масла) са съставени от дълговерижни мастни киселини. При храносмилането на по-късите средноверижни мастни киселини има нужда от по-малко енергия и ензими. Повечето хора успяват да усвоят кокосовото масло, без черния дроб и жлъчката да се натоварват излишно.